Podologia Esportiva


Estem especialitzats en Podologia Esportiva,  anàlisi de la petjada en estàtica i dinàmica,  plantilles esportives,  estudi del calçat , estudi del peu .....

En la pràctica esportiva una petita desalineació articular, problema biomecanic, ... pot suposar una lesió per a l’esportista.  Es per això molt important detectar a temps qualsevol trastorn tant de la marxa com de la dinàmica per evitar problemes tant a curt com a llarg plaç. 

Per l'esportista és molt important realitzar un estudi de la marxa ( estàtica i dinàmica )per tal de veure quin és el grau d'harmonia de tot el cos i les alteracions que poden presentar els peus al caminar i així poder minimitzar el risc de lesionar-se o afavorir la rehabilitació.    

Juntament amb una bona anamnesi i exploració, l’estudi de la marxa ens servirà per:


- saber com trepitgem i perquè el cos altera e seu equilibri

- com podem evitar lesions i millorar el nostre rendiment esportiu

- analitzar i corregir, si cal, el gest esportiu

- saber si necessitem unes plantilles

- conèixer quin tipus de calçat ens convé més

 

En funció del resultat de l'estudi de la marxa i petjada , a vegades caldrà aplicar tractament ortopodològic o plantilles esportives. És importantíssim que aquestes estiguin adaptades a la morfologia del peu del pacient o esportista i alhora tenir present les necessitats de cada un, les seves patologies, activitat física, terreny on es desenvolupa l'activitat, etc. Un cop realitzat el tractament, s'ha de valorar el calçat esportiu on aniran les plantilles en qüestió. Si és important el tractament ortopodòlogic, també ho és allà on va col·locat,  ja que si una de les dues parts falla el resultat no serà l'esperat.